About WEA


Web Energy Analyzer (WEA)


General description

WEA is a user friendly and flexible distributed measuring system for monitoring the performance of buildings.

WEA is ideal for domestic HVAC and DHW systems (furnaces powered by traditional and renewable energy sources (heat pumps, heat-storage tanks, solar collectors and panels).

Our multi-channel system measures many device and environmental parameters, helps savings by displaying the efficiency and analyzing real-time and historical data in a clean graphical way.

The measured and derived quantities are available on our Internet site, which serves information and educational purposes to the public.

WEA
is not only a measuring device, but a shared data logging system, connected to the Internet, that builds up a data-base from geographically distributed sources.
Data in the same format from very different sources can be a strong foundation of Collective Thinking.


Forward to the details


Web Energia Analizátor (WEA)

Általános leírásA WEA egyszerűségénél és flexibilitásánál fogva az épületek energetikai felügyeletét a lehető legegyszerűbben képes megoldani.
Ideális az alternatív energiákat hasznosító – napenergiás és geotermikus – rendszerek működésének monitorozására, az energiahatékonyság és a megtakarítások számítására, a pillanatnyi mennyiségek kijelzésére, a távfelügyeletre, és a mért adatoknak a laikusok számára is szemléletes módon történő grafikus megjelenítésére.


A mért és származtatott mennyiségek valós idejű vagy késleltetett publikálása és a beavatkozás lehetősége az Interneten keresztül nemcsak a távfelügyeletet teszi lehetővé az üzemeltető számára, hanem információhoz is juttatja az érdeklődőket az élő rendszer bemutatásával, ezáltal ismeretterjesztési és oktatási feladatot is ellát.


A WEA nem csak egy mérőeszköz, hanem az Internethez szabványos módon csatlakozó intelligens mérésadatgyűjtők rendszere, amely egy központi adatbázisban folyamatosan rögzíti a mért adatokat.
Az adatok egyszerű kiolvasásán kívül az adatbank bonyolultabb lekérdezéseket is támogat. Ez jól jön elemzések, vagy grafikonok készítésénél.
További előny, hogy az adatok távoli számítógépekről is elérhetőek. A mérőhely hozzáférési jogosultsága a beállításoknak megfelelően nyilvános, vagy jelszóval védett.

A mérőhelyek vezérlője az egyszerű hőmérséklet érzékelőkön kívül fogadni képes teljesítmény, energiafogyasztás vagy termelés, tömegáramok mennyiségének és egyéb fizikai jellemzők, meteorológiai adatok mérésére alkalmas eszközöket.


A WEA továbbá alkalmassá tehető a legkülönfélébb berendezések ellenőrzésére és vezérlésére.Tovább a részletesebb leírásra
Copyright © 2005-2011 - Bernáth Róbert - biosolar.hu - Minden jog fenntartva